Uncategorized

Cele mai intelepte decizii pentru sanatatea ta

Iată lista cu cele mai înțelepte decizii pe care le poți lua dacă sănătatea reprezintă o prioritate pentru tine:

  1. Elimină total consumul celor trei otrăvuri albe: zahărul alb rafinat, sarea din supermarketuri, făina albă procesată. Poți înlocui aceste produse cu un îndulcitor vegan, cu saer roz de Himalaya și cu făină integrală.
  2. Elimină consumul de pâine albă, paste făinoase, patiserie.
  3. Consumă zilnic câte o salată cu multe crudități și verdeață: părtunjel, leușean, mărar, cimbru și busuioc proaspete.
  4. Crește consumul de lichide zilnic.
  5. Consumă multă vitamină C în stare naturală.
  6. Cnsumă de cel puțin trei ori pe săptămână un suc miraculos din mere, sfeclă roșie și morcovi. Îți recomand un storcător cu presare la rece, cum sunt cele de aici.
  7. Urmărește să ai în fiecare zi o igienă riguroasă a somnului: culcarea și scularea la aceleași ore în fiecare zi, evitarea știrilor de la televizor și a cetrurilor cu 2-3 ore înainte de culcare, scoaterea telefoanelor și a electronicelor din cameră, aerisirea teminică a încăperii indiferent de anotimp, plimbare lejeră înainte de culcare, aromoterapie cu ulei de lavandă, o baie relaxantă, muzică pentru calmare, yoga sau meditație, evitarea mâncărurilor grele seara, ultima masă trebuie luată la ora 18:00.
  8. Începe-ți dimineață cu enumerarea a cinci lucruri pentru care ești recunoscător.
  9. Evită consumul alimentelor de tip conservă și a tot ce este împachetat, cu un termen de garanție mai mare de câteva zile.
  10. Petrece în fiecare zi timp în natură, în aer liber, printre copaci și flori.
  11. Alege să trăiești într-un oraș mic, de provincie, cât mai aproapte de natură și cât mai departe de stres, zgomote și poluare.
  12. Organizarea eficientă a timpului cu planificarea din vreme a activităților. Câteva exemple în acest sens pot fi pregătirea cu o seară înainte a pachetului de a doua zi cu mâncare pentru serviciu, pregătirea hainelor de a doua zi, tocarea alimentelor pentru ciorba de a doua zi etc.
  13. Organizarea cumpărăturilor zilnice, săptămânale și lunare, ideal este ca acestea să se facă cât mai rar, zilnic urmând a fi achiziționate doar legume și fructe proaspete.
  14. Fă din odihnă o prioritate.
  15. Întâlnește-te cu prieteni, fă-ți alții noi, socializează, bucură-te de timpul petrecut cu aceștia.
  16. Acceptă-te așa cum ești în acest moment. A fi în pace cu ce este acum este un spațiu vast și sfânt pentru vindecare.
  17. Fă mișcare graduală în mod constant, începe cu pași mărunți, dar frecvenți.
  18. Alege alimente cât mai colorate posibil! Fă un curcubeu din farfuria ta!

Leave a comment