Uncategorized

Voluntariat cu TED Adventure: Plantam fapte bune in Romania

Cum a fost la evenimentul Plantăm fapte bune în România – plantare în Șotânga, Județul Dâmbovița, la care am participat pe 25.11.2017  împreună cu cei de la TED Adventure?

Deși pot oferi un singur răspuns – SUPER! – prefer să povestesc cum a decurs totul și cât de bine m-am simțit!

În cadrul evenimentului au fost plantați 20.000 de puieți forestieri de plop alb în localitatea Șotânga, primele 8ha din cele 31ha ale durii JYSK RomâniaSponsorii au oferit: unelte (sape, cazmale, mănuși), puieți, personal silvic pentru monitorizarea lucrărilor, trusă de prim ajutor/paramedic/servicii medicale, organizarea evenimentului, masă câmpenească, unde a existat și varianta de post! 

”Plantăm fapte bune în România” este o inițiativă națională de împădurire bazată pe voluntariat, iar eu am făcut parte din frumoasa echipă de voltuntari mobilizată de TED Adventure.

Pădurea JYSK va prinde contur începând de astăzi!

Ce mi-a plăcut:

  • Organizarea desăvârșită a evenimentului: am primit informații utile și instructaj atât pe mail, înainte de eveniment, dar și în autocar, în drumul către destinație! Toate sugestiile venite din partea organizatorilor au fost foarte bine venite și ne-au făcut experiența mult mai plăcută, totul decurgând conform planului, fără niciun incident.
  • Autocarul cu încălzire a fost o idee excelentă într-o zi destul de cețoasă de noiembrie! Acesta ne-a așteptat chiar în centrul Bucureștiului, lângă Parcul Izvor, foarte aproape de stația de metrou.
  • Toalete super dotate cu tot ce le trebuie, inclusiv cu stații de spălat pe mâini. Yey, ce bine!
  • Prezența echipajului de prim-ajutor printre voluntari a fost un aspect reconfortant. Ce bine că nimeni nu le-a solicitat ajutorul!
  • Ora mesei a fost cu adevărat o sărbătoare: mâncarea câmpenească promisă de organizatori s-a ridicat la nivelul așteptărilor participanților, mai ales că au fost și opțiuni îndestulătoare pentru vegani sau pentru cei care țineau post: mămăligă delicioasă, legume adevărate la grătar: ciuperci, vinete și dovlecei excelent perpelite pe grătarul încins, sărmăluțe în foi de varză – de post, desigur – mult ceai de plante aromate (tei și sunătoare cu lămâie), vin fiert și prăjitură de casă cu mere, toate extrem de delicioase, cu gust adevărat! Acest aspect mi-a plăcut tare mult!
  • Oameni veseli, bine-dispuși, au lucrat împreună pentru o faptă bună, împădurirea unei zone fără copaci, în care s-au întregistrat frecvent multe inundații. În total, 1000 de voluntari au contribuit la împădurirea unei zone care are mare nevoie de acest lucru!
  • Am învățat cum se plantează un puiet!

Ce nu mi-a plăcut:

  • Lipsa condiției fizice care m-a împiedicat să sap mai cu spor. Mi-a părut extrem de rău că nu am avut timp să plantez mai mulți copaci.

Per total, am avut parte de o zi super interesantă, am cunoscut oameni minunați, m-am împrietenit cu persoane extraordinare și… am plantat o faptă bună! Pentru că schimbarea începe cu mine!

La final, după o zi extraordinară, alături de Denisa, partenerul meu de nădejde în ziua de plantare!

Mulțumesc echipei TED Adventure pentru mobilizare!

Felicitări, Plantăm fapte bune în România, pentru proiect! Ne revedem în 2018!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s